Вести од индустријата

Производите од леано алуминиум се во поголема побарувачка

2023-06-02

Во 2023 година, а можеби и во 2024 година и понатаму,производи од лиени од алуминиумсе очекува да достигнат рекордни високи. Поради пандемијата во 2019 година, многу производители беа негативно погодени од кризата во синџирот на снабдување. Најмалку две години, многу од нив не беа во можност да набават делови и суровини, па или го намалија или го запреа производството. Побарувачката за делови од алуминиумски леани низ индустријата ќе се зголеми како што економиите закрепнуваат и предизвиците со синџирот на снабдување се намалуваат.

Според статистичките податоци на индустријата, деловите од леани леани ќе доживеат среднорочен бум поради постојано растечките индустрии за производство на електрични автомобили, градежништво, електроника и индустриски машини. Според Mordor Intelligence, алуминиумот сè уште доминира на пазарот на матрици, главно поради неговата лесна тежина и ниска цена.

8618660210805
info@hzfcasting.com
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept